Dagbok

Treningsdagbok

Vi er i stallen hver dag utenom fredagen. Som regel trener vi Pat Parelli, men noen ganger bare koser vi oss sammen med hestene og pleier vennskapet. På Hindal har vi venner som trener som oss.
Treningsdagboken forteller om daglige treningsøkter og utvikling. Ikke hver dag blir notert, men prøver å "holde tråden"

Tirsdag 29. Januar 2013

Jammen går tiden fort

Vi har kommet et stykke videre i Parelli programmet, og føler at det går ganske greit. Jetske og jeg har vært på flere kurs det siste året og forholdet vårt er stabilt og godt. 
Sommeren 2012 ble brukt til hest. Vi var på en ukes ridetur i Hemsedal med Hemsedal Hestesenter og hestene deres. Det var en flott opplevelse. 
Ellers var jeg så heldig å ha en ukes kurs med Sigrid Ritland og Inger Valen hvor natural horsemanship var tema og hvordan man kunne bli trygg på å ri ut på tur. 
En siste uke med kurs var 2 kurs på tilsammen 5 dager med Jarno de Smet, parelli instruktør fra Belgia. 

Siste kurset vi var på, var "Driving from zone 5" som ble holdt på lørdag 26 januar med Sigrit Ritland. Der var både Jetske, jeg, Lillefix og Kristine med. Det var et utrolig lærerikt og kjekt kurs hvor målet var å kunne "drive" hesten fra sone 5 (bak hesten). Vi brukte forskjellige teknikker og beveget oss fra sone 3 og bakover etterhvert som kommunikasjonen ble bedre. Det var en fornøyelse å kunne stå bak med et tau i taugrimen og kunne styre Jetske rundt på banen 

Baronessa har blitt større. Hun er nå 8 måneder og går fortsatt i flokken sin på Soma. Vi har vært så heldige og hatt Sigrid Ritland til å trene henne i Parelli nå den siste måneden. Det har vært alfa/omega for oss, og vi er nå så heldige å ha en unghest som har startet sin "karriere" innen natural horsemanship og Parelli. 
Vi gleder oss til å fortsette treningen og utvikle oss videre med god hjelp fra Sigrid Ritland. 

Lørdag 5. Mai 2012

Dagen ble brukt til "hengertrening" i hestebilen. Vi lastet opp og dro til Hålandskogen på Sola. Der blåste det stikker og strå, men inni skogen var det deilig.
Det er god mental trening for hesten å gå først på nye stier. Her må de følge med på evt "spøkelser", kjenne på klaustrofobien i trange passasjer og ikke minst se hvor de setter beina. Man bygger selvtillit ved å stole på lederen, men allikevel gå foran.
Belønning var godt grønt gress.

Fredag 13. April 2012

Tiden går så fort! Og dagene er så kjekke når man har hest
Etter kurset til Jarno har Elisabeth og Lillefix kommet utrolig godt igang med Level 3 i Parelli programmet on line. Hun er helt hektet og hun og Lillefix har et veldig godt samarbeid.
Kristine er også godt i gang og har begynt å ri med carrot stick for å styre hesten.
Jetske er blitt mye tryggere, både på tur og ellers. Hun har nok fått bedre tro på oss som ledere. Hun har tidligere vært klaustrofobisk, men nå går hun rett inn i liten henger bare ved at vi peker på hengeren.

Torsdag 23. Februar 2012

Kurs i Pat Parelli med Parelli Proffesional Jarno de Smet fra Belgia. 
Knut og Jetske - Elisabeth og Lillefix. 

2 dagers kurs, onsdag 22/2 og torsdag 23/2. 

Det var både teori og praktiske øvelser fra 09 om morgenen til nærmere 18 om kvelden. Både hester og eiere ble rimelig slitne - men utrolig kjekt og lærerikt. 

Fredag 17. Februar 2012

I dag var det vår i luften
Hestene sto og nøt varmen fra sola og Jetske ville ikke inn i hallen å trene. Så derfor trente vi ute på utebanen. Jeg kom tidlig, i 13 tiden og vi trente en liten stund før Jetske fikk børsting og strigling i sola. 
Hun sto og halvsov og syntes det var ganske godt. 

Jetske er blitt veldig flink i de 7 lekene, og nå prøver hun oss ut om hun kan leke de bedre enn oss. Da er det viktig at vi er konsekvent og bestemt for å oppretteholde respekten. Hesten vil at vi skal yte resepekt, som en god leder skal gjøre. Respekt med bestemthet men ikke sinne og "vold". 
Det er litt gøy når Jetske tester oss ut, og hvordan hun oppfører seg når respekten fortsatt opprettholdes. 
Heldigvis hjelper Sigrid oss framover og vi er veldig glad for å ha faste timer med henne hver lørdag. 


Tirsdag 7. Februar 2012

Det er kaldt ute og både hester og eiere gleder seg til sommer og sol... 

Treningen har vært sjelden mellom Ragnhild og Jetske. Dette pga et fall Ragnhild hadde i januar som resulterte i hjernerystelse, brist i kinnbein og diverse "etter-problemer" vedr det.

Men nå begynner vi å trene igjen

Knut har trent jevnt og trutt og har kommet langt på vei med Parelli. Nå rir han Jetske kun med Carrot stick og kroppsenergi, uten tøyler og grime. Ellers har han og Jetske blitt godt kjent med ridehallen og sporet langs veggene. Det går i både skritt, trav og gallopp. 

Jetske har et sår under halsen, hvor pelsen faller av. Det er ikke kjekt, og jeg håper at salven med antibiotika vil hjelpe. Raspen i kodeledd og oppover er nesten helt borte. 

Alltid er det noe.... 

Lillefix har begynt på nytt kraftfôr - St. Hyppolyt Müsli med mais. Satser på at hun får bygget opp litt fettlag. Hun ser godt ut, men mangler litt fett. 

Lørdag 28. Januar 2012


Bildet er av byens beste og blideste møkkere!!!!!Denne helgen var det kurs på Hindal. Sigrid hadde et av sine populære helgekurs i Pat Parelli. Ridehallen var ledig for trening fram til 14, men vi var litt trege til å komme oss avgårde. Dermed ble det hestestell og litt publikum på kurset. 

Det har vært en stund siden vi har trent, (Jetske og Ragnhild) pga sykdom, men nå skal vi snart være i gang igjen. I dag da vi kom kjørende, så rullet jeg ned vinduet og ropte på Jetske som sto ute på ridebanen med de andre 15 hestene. Jetske hev hodet opp og kom mot bilen med en gang - men hun måtte vente til vi hadde parkert. Det er så herlig når hesten møter deg med en slik interesse 

Jetske fikk være med inn i stallen og fikk mat, hovstell og pels-stell. Det samme gjorde Lillefix. Etterpå slapp vi de ut på ridebanen igjen til de andre hestene også gikk vi ned og så litt på kurset til Sigrid. 

Sigrid Ritland er nr 1 som instruktør i Norge!!!! Det er helt gøy å se hvordan hun håndterer og lærer hester og eiere Natural Horsemanship. 

Mandag 09. Januar 2012

I dag fikk begge hestene tannrasp av Hestepraktiserende veterinær André Løkken. Tennene til Jetske var fine, men de måtte få en rasp. Lillefix sine tenner var ikke like fine. Hun hadde små sår inni kinnene pga lange tannspisser og det var nok på tide med en tannrasp. Hun hadde matrester mellom framtennene, og det hadde begynt å råtne og mugle. Veterinæren hadde aldri sett det i framtennene tidligere. Han renset de, men mente at Lillefix ikke ville ha ubehag hvis hun fikk det igjen. 

Hun var ikke overbegeistret for sprøyten med beroligende, men André gjorde en god jobb. 

Jetske fikk også pusset tennene. André så også på skorpene som hun har ved kodeleddet på alle beina, og mente det var en bakteriell hudinfeksjon pga fuktighet. Se mer på Sykdommer på hest

Nå er det 9 måneder til neste tannrasp

Ute på ridebanen etter dagens tannrasp. 
Passe halvfornøyde begge to

Lørdag 7. Januar 2012

Instruksjon med Sigrid Ritland - Ragnhild og Jetske, Elisabeth og Lillefix. 

Tempovekslinger/overganger i sirkel-leken, og planen er at det også skal kunne gjøres fra salen. 
Elisabeth og Lillefix fikk det kjempefint til og er klar for å prøve det fra salen. Jetske og Ragnhild må øve litt mer på "partnerskapet", slik at Jetske er mer lydhør for overgangene også ute på lang line. 
Knut red en halvtime etter instruksjonen. Deretter tok vi begge hestene opp i stallen hvor de fikk mat og stell. Jetske fikk soaket høvene sine, samt behandlet for mugg/raspe og Lillefix fikk renset og sprayet sine med Trush stop og Sav-a hoof. 

De skal få stå å "tørke" og kose seg på boks en natt, så blir de sluppet ut i morgen tidlig. 

I dag kom det en ny hest til Hindal - en flott Dølahest
Han er en vallak og heter Ferrari.

Torsdag 5. Januar 2012

GODT NYTT ÅR!!

Nyttårsaften gikk ganske greit for hestene våre. Vi var på hyttetur, men våre snille og hjelpsomme venner i stallen passet på hestene. Noen av hestene sto inne på boks fra det begynte å "smelle" og til utpå natten i 01:30 tiden. De andre var inne i ridehallen og fikk bevege seg fritt når de følte for det.
Neste nyttårsaften, altså 31.12.2012 blir det nyttårsfeiring sammen med venner og hester på Hindal

Denne uken har vi trent forsiktig, og brukt mer tid på stell av høver og hestebein. Flere av hestene har mugg, og Jetske er spesielt utsatt pga hovskjegget, og den tette, tjukke pelsen. Det har vært en usedvanlig våt høst og vinter foreløpig og det ryktes at nesten de fleste utegangshestene i hele landet sliter med problemet.
Jetske sine høver har blitt dusjet nesten hver dag, for deretter å tørke godt. Hun blir sprayet med Sav-a hoof spray, som både gjør hoven sunnere og sterkere, samt tar knekken på bakterier og mugg. Hun får også Trush stop på strålen. Og akkurat for tiden behandler vi henne også med Hipposan salve på kodeleddet hvor hun har, og har hatt en god del skorper.
Hver helg blir hun "soaket" med aktivert Oxine.

Vi gleder oss til tørrere vær og ikke minst vår og sommer.

Onsdag 28. Desember 2011

Fin treningsøkt i ridehallen med Jetske, Lillefix og Islendingen. Elisabeth, Kristine og Ragnhild. Det var uvær ute, med høljeregn og storm, så hestene var ganske  våte. 

Islendingen til Egil 

Lillefix venter tålmodig på hva neste øvelse skal være.

Mandag 19. Desember

I dag var det frost, og det var glatt for hestene å gå. Jetske er som en hund, og dilter etter meg. Og når jeg står inni hallen og roper på henne, så kommer hun inn og legger hodet nedi taugrimen, klar for en liten treningsøkt

Vi trente veldig lite i dag - kun en kort gjennomgang på Pat Parelli's 7-games. Så gikk vi opp i stallen og spylte høver, sprøytet de med eddik og lot de stå å tørke en stund. Både Jetske og Lillefix fikk litt kraftfôr med vitaminer, samt gulrøtter og høy. De koste seg på boks, mens høvene fikk tørke.

De er begge utrolig snille og greie. Inn og ut av stall/boks og vaskespilt uten problemer. De nyter kosen og omsorgen, og vi elsker å være sammen med de.

Onsdag 14. Desember 2011

Hurra - Jetske virker frisk og fin i høvene igjen

Nå prøver vi å ta inn begge hestene på stallen annenhver dag. Dusjer høver, soaker med bakteriedrepende Oxine og sprayer med Trush Stop og Eplesider eddik. Hestene koser seg når vi steller de. Og de får stå og spise godt fôr med vitaminer. Høvene har godt av å tørke litt godt. Og innimellom får hestene stå inne på strø og tørke. Det har regnet noe helt vanvittig hele høsten, og jordene er søkk våte

Jetske er bare blitt mer og mer knyttet til oss. Og nå gir hun oss skikkelige klemmer når vi kommer. Med hodet bøyd inntil oss og øynene halvegs lukket.
I Parelli treningen er hun også blitt veldig flink. Viser tydelig at hun er en smart hest.

Lillefix er også blitt flink. Hun har det blitt skikkelig fart i, og det er nesten for mye av det gode.

Onsdag 7. Desember 2011

I dag hadde stallen besøk av hovtrimmer, byens beste barfot-trimmer Inger Valen. Cheron, Candy, Lillefix og Jetske fikk trimmet høvene. 
Birgitte hadde bursdag, og den ble feiret med kake og gløgg. 

Jetske sin hov begynner å bli bedre, og hun kan sikkert snart gå ute med de andre. Både Lillefix og Jetske har fått joggesko, men størrelsene stemte ikke helt, og vi må få ut Equine Fusion  for tilpassing. 

Her er det Lillefix sin hov som får sin pedikyr 

Hindal har verdens kjekkeste miljø! 
Og ingen er så snille og kjekke som Birgitte. Hun hjelper med "møkking" - til og med på hennes bursdag 

Tirsdag 6. Desember 2011

Kristine og Lillefix hadde en super trening. En ellevill og glad Pat Parelli trening og deretter en flott og konsentrert ridning med Hackamore. Lillefix har lagt hele rideskolebakgrunnen bak seg, og ser ut til å elske den nye treningsformen. Hun er litt utav trening, så det er en andpusten Ponni som slurper i seg kraftforet etterpå 

Både Lillefix og Jetske står for tiden inne på stallen. Jetske går fortsatt med bandasjert hov, og Lillefix står med henne på boks som selskap. Kan være greit å bare være for seg selv av og til - spesielt  når man ikke er så høyt på rang i flokken. 

Søndag 4. Desember 2011

Hele familien har vært på ferie i november, men nå er vi tilbake igjen 
Birgitte og de andre på Hindal har passet godt på hestene. Det virket allikevel som om begge var glad for at vi var tilbake og superklar for trening. 3 uker uten trening kan bli i det lengste laget, selv for en latsabb. 

Høsten har vært utrolig våt, og det merkes på hestene også. Jetske har småhaltet annenhver uke, og da vi fikk en skikkelig gjennomgang av en veterinær, så viste det seg at hun hadde flere hovbyller i framhøvene. Så nå er hun inne på boks for en periode, med bandasjert hov og ekstra omsorg. 

Altså - en tid til uten trening.

Men Lillefix er frisk og rask, faktisk veldig rask 

Mandag 31. Oktober 2011

Parelli trening med Jetske og Lillefix.
Det var ganske mørkt da vi kom, og det var ikke lett å se hvilken hest som var hvem. Heldigvis kommer både Jetske og Lillefix til oss når vi roper på de.

Jetske var ivrig og flink, men ble litt sur under sirkelleken. Mulig hun er litt forvirret over ulike kommandoer på nesten samme leken, eller at hun rett og slett ikke hadde lyst til at vi bestemte hvilken retning hun skulle, Med ørene bakover og høyt hevet hode, gav hun klar melding om unødvendigheten ved dette

Etter en del korreksjoner, og beskjed om at hun skulle stå i ro et par meter unna meg, så kom hodet lengre ned og hun roet seg.

Lillefix er sprekt og spretten og det virker som om hun trives godt med treningen.

Søndag 30. Oktober 2011

Vi har trent jevnt og trutt i det siste, og vi utvikler oss hele tiden. Ridning med taugrime er litt uvant, både for Jetske og oss, men det går greit. Vi får bare finne utav det sammen, og det kan godt være at hun kan bli ridd helt uten grime/bitt/tøyler raskere enn vi aner 

Mandag 24. Oktober 2011

Jetske og Knut er blitt veldig flinke
Vi trener henne begge to nå, og det virker som om hun tar det helt fint.
Hun har vært litt halt den siste uken, så vi tar det med ro.
Veterinæren har sett på henne, og enten har hun hatt en knusning i hoven eller noe annet som har uansett leget seg nå.

Lillefix har våknet fra "skolehest" tilværelsen, og er blitt veldig oppmerskom på hva som blir ønsket av henne. Det må litt mer jobbing og tålmodighet for at Lillefix skal gjøre det med glede, men hun er på god vei. Det er både energi og vilje i henne, og jentene koser seg.

Lørdag 15. Oktober 2011

3 dagers kurs med Parelli instruktør. Denne gang var vi tilskuere

Torsdag 13. Oktober 2011

Nok en fantastisk kursdag! Nok et fantastisk høstvær 

Jetske tråkket over nede i steinene ved myren igjen, og var halt hele dagen. Øvelsene ble litt amputert, men vi gikk være med på de fleste. 

Lasting på henger var også en øvelse, og Jetske og jeg fikk prøvd oss litt. Det gikk ganske bra, men målet er at hun går inn og ut når jeg ber henne om det. At vi ikke trenger å gjøre noe annet enn å peke inn i hengeren. Det vil nok en god del trening til før det skjer. 

Mye ridetrening med "soft feel" og mange øvelser for å øke/senke fart. 

Onsdag 12. Oktober 2011

Kurs i Pat Parelli. Instruktør Jharno fra Belgia. 

Det var bare så utrolig bra! Vi lærer noe hele tiden, og det er utrolig hvordan samarbeidet med Jetske utvikler seg. 

Jetske er en utrolig flink hest. Instruktøren sa at hun er veldig sensitiv og det trenges ikke mye "kommandoer" for å få henne til å forstå. En bitteliten bevegelse er nok til at hun forstår. Hun er godt trenet og dressert. Herlig.... 

Det var 2 andre friesere med på kurset og det var ekstra kjekt. Den ene vallaken var fantastisk flott! 

Tirsdag 11. Oktober 2011

Jetske ble sluppet ut tidlig morgen.

Lillefix fikk frokost i form av stor bøtte med betfiber og masse nytt høy

I dag var det Knut og Kristine sin dag for trening.

Mandag 10. Oktober 2011

Jetske og Lillefix har stått inne i stallen over natten. De fikk godt med høy og drikke og hadde det tørt og fint.

Lillefix får ekstra fôringer for å prøve å "feite" seg opp før vinteren, så hun må kanskje ha noen "innedager" innimellom.

Jetske fikk renset høvene og tørket de litt. Mandag ettermiddag smurte jeg på Trush stop, og de både så bedre ut og luktet normalt. Deretter sprayet jeg de med "Save-a-hoof" spray. Så en natt til med tørke og ro....

Søndag 9. Oktober 2011

Onsdag og torsdag denne uken var Knut og jentene og trente. 

I dag, søndag hadde Knut og Jetske instruksjon av Sigrid. Det gikk kjempefint og de er godt i gang med nye "leker" og bedre forståelse av programmet. 

Lillefix trenger litt ekstra fôr og fikk stå på boks med masse høy for et par dager. Jetske fikk også stå inne på boks for å prøve å tørke ut høvene litt, slik at vi får renset de godt opp  mot sur stråle. 

Jetske sine høver sto i Oxine og renset seg. Jetske var kjempeflink og sto fint i ro i 20 min mens Oxine´en fikk rense opp høvene. I morgen skal jeg bruke Thrush stop, og satser på at hun står inne en natt til før hun går ut til flokken igjen. Jeg skal spraye henne med ren eplesider eddik på høvene og la det tørke opp før hun går ut på de våte jordene igjen.

Når slutter alt dette regnet...?

Tirsdag 4. Oktober 2011

Level 2 - og level 2 tau
Et 22 fots tau er egentlig ganske langt....

Men kjekk trening med Norges beste Parelli instruktør - Sigrid Ritland.
Jeg fikk en del ekstra tips når det gjaldt trening og fortsettelse av programmet. Sirkel-leken ble utvidet og mer spennende, samt mer krevende for hesten. Jo-Jo leken fikk også noen flere elementer som gjorde at Jetske måtte være mer våken og observant på hva jeg ville. 3 skritt bak, så 4 skritt til. Deretter 2 skritt mot meg, så 4 til, også til slutt fikk hun komme helt inn og få kos.

Torsdag 29. September 2011

I dag var det en kosedag for både hest og rytter. Det var varmt og deilig sommervær, og hestene var slappe og daffe.
Lillefix og Elisabeth trente litt og gikk litt rundt og gresset på gården. Elisabeth hadde med seg en venninne, Tonje.
Jetske var i kosehumør og ville helst bare stå inntil meg og få kos. Vi trente på et par ting, med og uten grime/tau også striglet jeg henne godt etterpå. 
Hun hadde nok stått i myra for å kjøle seg ned midt på dagen, for hun var utrolig skitten. 

Onsdag 28. September 2011

I dag gikk Elisabeth, Lillefix, Marianne, Candy, Rebecca og Twoflicker tur langs Vaulen mot Hinna. Det var fantastisk sommervær og en nydelig tur.

Tirsdag 27. September 2011

I dag var det ikke mange som trente. 
Lillefix og jentene prøvde seg litt med et hinder og ridning inni ridehallen. Jeg og Jetske "pleier forholdet" og det begynner å bli ganske bra. 

Jetske følger etter meg uten grime/tau og vi leker rundt i hallen sammen. Jeg først og hun etter, over bommer og rundt tønner. Jeg kan be henne stå en plass, og der står hun til jeg vinker henne inn til meg. 
Det er utrolig kjekt å se at hun er fullt konsentrert for hva jeg vil ha henne til å gjøre, hva neste trekk vil være. 

Dette kan vi takke Natural Horsemanship og Parelli sitt program for. På en måned har hun begynt å se på meg som sin leder 
Vi vet allikevel at dette forholdet kan gå opp og ned, som med alle andre forhold. Men det er viktig å holde fokus og trene jevnt.
"Bullen" ville også være med på leken, og sto og ventet utenfor porten til ridehallen (se bildet).

Mandag 26. September 2011

Fellestrening med Siv, Birgitte, Tone, Elisabeth, Kristine og Ragnhild.
Jetske var kjekk å trene og fulgte godt med på ønskene mine. Lillefix var rolig og grei som vanlig, og jentene red henne en liten skrittetur hver ute på området etterpå. Hun "stupte" oppi matfatet etterpå og koste seg med kraftfôret.
Amerika (Tone) var utrolig leken og vilter og hoppet og danset inni hallen. Tone var stødigheten selv og tok det hele med stor ro. Siv og Cheron kappsprang og hoppet hinder i nesten synkron bevegelse. Birgitte og Ballerina hadde en koselig treningskveld.

Lørdag 24. September 2011

I dag gikk Jetske og jeg rundt på Hindal og gresset litt utenfor inngjerdingen. Vi fikk striglet og stelt pelsen litt i "høstvinden" og trente såvidt litt sirkeltrening på den nye utebanen. Cheron syntes den nye utebanen hadde så deilig underlag at han måtte gire seg opp noen hakk, før han tok ut og løp rundt på eiendommen en tur. Jetske gjemte seg inni skogen og syntes han lagte litt mye støy

Etterpå dro Lillefix, Candy og Two-Flicker på tur i Sørmarka sammen med eiere og veivisere. Det ble en fantastisk tur!

Til slutt fikk Lillefix et godt måltid med kraftfôr, drikke og masse kos.

Takk til Marianne, Rebecca og moren som gjorde sitt til at turen ble så kjekk.

Torsdag 22. September 2011

I dag var Elisabeth og Lillefix trente i hallen sammen med Rebecca og Two-Flicker. 

Onsdag 21. September 2011

Kjempekjekk trening, og Jetske var fokusert og grei. 
Vi prøvde oss også på et lite hinder, jeg først og deretter humpet Jetske over. 
Kristine hadde med seg en venninne og de trente med Lillefix først, deretter gikk de tur med henne og gresset rundt på gården. 
Til slutt fikk hun et godt måltid med kraftfôr og olje. 


Mandag 19. September 2011

Fellestrening med "noko attåt". 
Johan, Tone, Hege, Marianne, Siv, Birgitte, Elisabeth, Kristine, Ragnhild og Rebecca. 

Noen trente i flere timer, mens andre trente rimelig kort. Et par av hestene var i litt dårlig humør, og da blir det ikke like lett. 
Høljevær ute.... 

Jetske var noenlunde ok, men viste tydelig at hun ikke likte å trene i dag. Hun vekslet til tider over i høyre hjernehalvdel, og da følte jeg meg ikke helt trygg
Hun gjorde som jeg sa, og jeg hadde kontroll på henne. Men hun var i "fluktmodus" titt og ofte. 

Kjekt med så mange på trening

Lørdag 17. September 2011

I dag hadde hele familien undervisning av Sigrid Ritland. 
Knut fikk prøve seg i level 1 og vi andre fikk en oppfriskning samt begynnelse i level 2. 
Level 2 innbefatter øvelser som går mot ridning. Vi gikk gjennom 5 øvelser som skulle gjøre oss klar for å ha full kontroll på hesten, også fra hesteryggen. 

UTROLIG GØY!

Torsdag 15. September 2011

I dag var det Photo Session på Hindal gård. Spennende... 

Ellers hadde vi ridetimer med Inger Valen og fikk testet ut balanse og sjenkelbruk. 
Vi fikk hilse på både Isak og Scully - begge Tinkere. De blir ridd med bittløst hodelag eller rett og slett bare grime


Tirsdag 13. September 2011

I dag traff vi Svanhild, Stian, Hege og Marianne i Ridehallen. Kristine og Elisabeth trente Lillefix og jeg trente såvidt Jetske litt. Vi kjenner at det er på tide med litt påfyll av treningsfinesser fra Sigrid, så vi satser på en dag med kurs igjen 

Både Svanhild og Hege red litt i dag, og det er gøy å se på. Svanhild er utrolig flink til å ri på Sekretariat uten sal og hodelag. Hun bruker taugrime og pad. 

Mandag 12. September 2011

Fellestrening med Siv, Birgitte, Marianne, Tone, Johan, Elisabeth, Kristine og Ragnhild.

Lillefix har forstått det. Nå er hun kjempeflink til mange av "lekene". Det er mer futt i henne og det virker som om hun synes det er en kjekk treningsmetode.
Jetske er en bedagelig anlagt dame for tiden, og synes ikke det er nødvendig å legge så mye energi inn i øvelsene. Jeg skal trene på å være mer konsekvent og streng med henne etterhvert og det er helt slutt på "godbiter" som belønning. Hun er blitt mer opptatt av belønningen enn oppgaven.
Jetske og jeg trente uten grime og line litt i slutten i dag, og det gikk kjempefint.

Stakkars Jetske er flokkens hoggestabbe for tiden. Hun vil ingen noe vondt, men blir bitt og sparket av de fleste for tiden. Flokkens hiraki....

Søndag 11. September 2011

Først var vi på Rogaland Rideklubb og så på sprangstevne. Det var mange flinke ryttere, og utrolig flotte hester/ponnier. 

Etterpå dro vi ut til Hindal og trente litt med Jetske og Lillefix. De var begge våkne og opplagte og var ganske flinke. De gikk begge mye bedre i "sirkel-leken" og Jetske tok "tønnene" lekende lett. Jojo-leken må intensiveres litt med mer energi fra vår side. Vennskapsleken går "som en lek"....

Vi fikk besøk av Solveig (som eide Lillefix før) og foreldrene hennes. Det var så koselig å treffe henne igjen - og det synes Lillefix ogå

Torsdag 8. September 2011

I dag var det åpnet opp til det nedre jordet - det grønne jordet. Og absolutt ALLE hesten var der nede. De var ganske uinteressert i å trene med oss. Men vi fikk hentet inn de vil skulle og tok en rask treningsøkt. Etterpå fikk de kraftfôr, kos og ble sluppet ut igjen.

Har du noen gang prøvd å "lekt" hest? Det har vi....
Dette for å teste litt mer ut styrken på energien i øvelsene som vi gjør med hestene. Hestene sto og så litt på, og lurte nok på hva "mennesket" holdt på med.

Tirsdag 6. September 2011

Ingen trening i dag. Bare kos og godbiter
Ridehallen var opptatt pga ridetimer og hestene var ute i regnværet. Det var ikke kaldt, og de hadde nok godt av en liten "dusj".

Mandag 5. September 2011

Fellestrening:
Siv og Cheron, Birgitte og Ballerina, Marianne og Candy, Elisabeth/Kristine og Lillefix, Ragnhild og Jetske.

Alle trente på sine nivåer, og noen red litt. Det er utrolig gøy å se på Birgitte og Ballerina når de "leker" sammen. De er full av glede og energi

Forholdet mellom Jetske og meg har utviklet seg. Det var en deilig følelse at hun kom meg i møte med en gang jeg ropte på henne. Og hun fulgte etter meg på 2m avstand helt ned i hallen.

Det samme gjaldt for Lillefix og jentene. Hun begynner å "like" å være med de, og hun får valg. Lillefix og Candy er fortsatt uatskillelige venninner og vandrer synkront sammen.

Søndag 4. September 2011

I dag var det et utrolig regnvær, så alle hestene ville være inne i ridehallen. Vi trente litt Parelli, men hestene hadde vanskelig for å konsentrere seg. Det var "dominansleker" både fra mennesker og hester overalt. Det var også vanskelig å få gitt kraftfôret når de andre også ville ha (noe som selvfølgelig er forståelig) 
Til slutt satt vi bare på tribunene og observerte hestene, og deres flokkmentalitet og rangordning. 

Lørdag 3. September 2011

Vi kjøpte Bareback gjord på vei til stallen. Jentene red litt på Lillefix og jeg trente Jetske i Pat Parelli. Etterpå fikk begge hestene godt kraftfôr (betfiber, St.Hippolyt).

Jetske var i brunst, Lillefix litt smågretten ellers alt ok 

Torsdag 1. September 2011

Første trening i Pat Parelli etter kurset.
Tidligere i uken har vi vært hos hestene og "pleiet forholdet" for at de skulle se at vi ikke krevet noe av de hver gang de vi var sammen.

Begge hestene gikk og gresset da vi kom. Jetske kom imot meg, og hun bøyde hodet inn i taugrimen. Vi gikk ned i ridehallen og begynte treningen.
Lillefix og jentene kom like etter.
Vi trente på vennskapsleken, Jojo leken, Pinnsvin leken og Sirkel leken.
Jetske var ikke helt oppmerksom på meg hele tiden, men hun "hørte" ved fase 2.
Vi trente i ca 20 minutter, så fikk hun fri etter å bli striglet litt. Det samme gjaldt Lillefix.

Søndag 28. August 2011

Vår andre kursdag i Pat Parelli
Startet igjen kl 09 og fortsatte med programmet i Level 1.

4. Yo-yo game
5. Circling game
6. Sideways game
7. Squeeze game

Avsluttet kurset kl 18.

Instruktør:Sigrid Ritland

Sted:Hindal Gård

Mer om kurset her >>

Lørdag 27. August 2011

I dag begynte vi på vårt første kurs i Pat Parelli Natural Horsemanship. Vi startet kl 09 og hadde teori fram til 12. Fram til 13 holdt Sigrid en demonstrasjon med sin T-Rex på deler av det som kan oppnåes med programmet. Deretter hentet vi hestene og begynte å lære og praktisere de 3 første "lekene" i Level 1.

1. Friendly game
2. Porcupine game
3. Driving game


Instruktør:Sigrid Ritland

Sted:Hindal Gård